eSOLAR d.o.o.

RegionDomaćinstvima u Hrvatskoj će se plaćati 80% vrijednosti izrade projekta solarnih elektrana

Domaćinstvima u Hrvatskoj će se plaćati 80% vrijednosti izrade projekta solarnih elektrana

Grad Slavonski Brod je u saradnji sa Zelenom energetskom zadrugom (ZEZ) pokrenuo kampanju “Slavonski Brod, uključi se u sunce!” u sklopu koje se građani od 1. do 15. jula mogu prijaviti za sufinansiranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta solarne elektrane za domaćinstvo. Prijavljeni će od Grada dobiti sufinansiranje glavnog projekta u iznosu od 80 % ukupne cijene.

Iz Gradske uprave izvijestili su da ovom kampanjom žele potaknuti korištenje lokalno dostupne i obnovljive energije, a time i pomoći otpornosti građana na aktualne i buduće promjene na tržištu električne energije te održivom razvoju grada.

– Osim što građani postavljanjem solarnih elektrana mogu pridonijeti ekološkom očuvanju zraka, također ostvaruju i znatne finansijske uštede, a na osobit način u vrijeme kada svjedočimo enormnim poskupljenjima cijena energenata. Nadam se da će građani prepoznati ovu mogućnost te u bliskoj budućnosti imati svoje vlastite izvore energije – izjavio je gradonačelnik  grada Slavonskog Broda, Mirko Duspara.

Iz Zelene energetske zadruge napominju kako je solarna energija iskoristiva u svakom dijelu Hrvatske i nudi priliku za jedno od najboljih ulaganja današnjice. Povrat ulaganja u vlastitu solarnu elektranu, uz koju se na godišnjoj razini u kućnim budžetima zadržava do 90 posto dotadašnjeg troška električne energije, moguć je i do 6 godina.

– Ključne prepreke na koje nailaze građani s kojima komuniciramo manjak su znanja o tome što je sve potrebno za ugradnju te finansiranje ugradnje solarne elektrane. Pozivamo sve građane Slavonskog Broda da iskoriste našu pomoć u sklopu ove kampanje za donošenje odluke o ulaganju u vlastitu elektranu – izjavila je Melani Furlan, voditeljica servisa Zelene energetske zadruge.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.