eSOLAR d.o.o.

BiHPrvu energetsku zadrugu u BiH instalirala kompanija eSOLAR

Prvu energetsku zadrugu u BiH instalirala kompanija eSOLAR

U posljednje vrijeme se dosta govori o solarnim elektranama, a investicije u njih su sve češće. Zbog različitih faktora, poput promjena u cijenama električne energije i otežanog kontinuiteta snabdijevanja, sve je više onih koji prelaze na korištenje alternativnih izvora energije. U sarajevskoj Općini Centar stanari jedne od zgrada su se odlučili na hibridni model snabdijevanja energijom. Stambena zgrada, na čiju se energetsku efikasnost već u izgradnji dosta polagalo, sada ima i vlastitu solarnu elektranu.

Kompanija eSOLAR d.o.o. s ponosom objavljuje još jedan uspješno implementiran projekat gdje smo projektovali, nabavili opremu i instalirali 4 zajedničke solarne fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju stanara stambene zgrade u Sarajevu snage 16,97 kW. Ovo je prvi projekat ‘’Energetske zadruge’’ u Bosni i Hercegovini, gdje su stanari na zajedničkoj krovnoj površini investirali u ovakav projekat, kako bi omogućili velike i dugoročne uštede. Više o tome, možete pogledati u video reportaži.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.