Mi gradimo za Vas

O nama

eSOLAR d.o.o.

Naša inicijativa

Naš cilj je promijeniti moderni svijet i stvoriti održiva i ekološki prihvatljiva energetska rješenja za buduće generacije.

O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve klijente, usluge pravnog zastupanja, direktnog osiguranja elektrana, održavanja i čišćenja, kao i prodaje i distribucije svih solarnih komponenti. Pored Bosne i Hercegovine, kompanija djeluje i na teritorijama država okruženja kao što su Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija i Albanija. Na teritoriji Bosne i Hercegovine, te susjednih zemalja u regionu, kompanija eSOLAR d.o.o. je ekskluzivni zastupnik i distributer solarne opreme i elektroenergetskih komponenti renomiranih proizvođača kao što su INVT, Haitai, Huasun, Daxieworld, Kysontec, te mnogih drugih. Za sve naše kupce nudimo mogućnost kupovine pojedinačne fotonaponske opreme na veliko i malo. Uz mogućnost projektovanja fotonaponskih elektrana, nudimo i mogućnost kupovine pojedinačnih proizvoda iz domena solarnih komponenti kao što su: inverteri (pretvarači), moduli (paneli), solarne baterije, solarne i klasične punionice za električna i druga vozila, solarne pumpe, solarna rasvjeta, solarne kamere i sisteme videonadzora, baterije za električna i druga vozila, te gotove Off-Grid sisteme, te njihovu ugradnju. Također, nudimo MC4 kablove i konektore za spajanje sistema. Važno je istaći da se naši proizvođači invertera i solarnih modula nalaze među top 10 Tier1 i Bloomberg međunarodne ljestvice kvalitete u posljednjem kvartalu. Za našu opremu nudimo širok spektar dugoročnih garancija od 5/10 i 15/30 godina.

Misija i vizija

Naša misija je da pružimo najkvalitetnije, isplative proizvode i usluge iz obnovljivih izvora energije kupcima koji su zainteresovani za smanjenje troškova energije i ugljičnog otiska. Naše vrijednosti uključuju: etiku i integritet za odgovornost, poštenje i otvorenost u svakom aspektu našeg poslovanja. Želimo težiti I stvoriti svijest i propagirati korištenje čiste i zelene energije tako što će obuhvatiti što veći broj ljudi. Naša vizija je konstantno strijemiti ka zadovoljavanju potrebe za energijom, pružanje pristupačnih solarnih rješenja i promoviranje održivosti korištenjem solarne energije.

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost sastavni je dio razvojnih smjernica svih sektora energetskog sistema. Posebnu pažnju treba posvetiti energetskoj efikasnosti u sektorima neposredne potrošnje, zgrada, industrije i saobraćaja, jer su tu najveći mogući efekti. Mjerama energetske efikasnosti smanjuje se porast potrošnje energije, što smanjuje potrebu za izgradnjom novih kapaciteta, uvozom energije i povećava sigurnost snabdijevanja. Povećanje energetske efikasnosti uz ostvarene energetske uštede doprinosi smanjenom korištenju fosilnih goriva i smanjenju emisija štetnih gasova u okolinu, razvoju gospodarstva, povećanju broja radnih mjesta, te većoj konkurentnosti.

Partnerska saradnja

Upoznajte naše proizvođače

INVT

INVT (Shenzhen INVT Electric Co., Ltd) se kao kompanija fokusira na automatizaciju industrije i energetsku snagu od svog osnivanja 2002. godine i posvećena je Pružanju najboljih proizvoda i usluga kako bi kupcima omogućili veću konkurentnost.​

Huasun

Kompanija Huasun je lider u oblasti solarne fotonaponske industrije s inovacijama proizvoda i optimiziranim omjerom energije i troškova s rekordnom ‘’hetero-Junction’’ tehnologijom. Huasun će biti prepoznat kao najvrednija svjetska kompanija za solarnu tehnologiju u HJT-u i srodnoj tehnologiji. Inovacija i održivi razvoj su dvije Huasun-ove ključne vrijednosti.

Daxieworld

Kompanija je specijalizovana za snabdijevanje solarnim uličnim osvjetljenjem, solarnim inverterima, solarnim kontrolerima, solarnim sistemima, pružanje profesionalnih tehničkih rješenja, podrške za OEM, dok je kvalitet proizvoda široko prepoznat od strane kupaca u svijetu.

Haitai

Haitai Solar je visokotehnološka kompanija fokusirana na zelenu energiju sa pet razvojnih odjela kao što su fotonaponski moduli, elektrane za pomoćne skale, fotonaponski nosači, skladište energije i vodikova energija. Od svog osnivanja 2006. godine, kompanija je posvećena sistematskom pružanju veće vrijednosti globalnim kupcima i prepoznata je kao proizvođač modula Tier 1 od strane Bloomberg New Energy Finance stranice. Sa ukupnim globalnim proizvodnim kapacitetom od 8GW, Haitai Solar je rangiran kao 10 najboljih fotonaponskih kompanija u Kini u smislu proizvodnih kapaciteta i isporuka.

Kysontec

Kysontec Global kompanija postoji još od 2010. godine, te posjeduju fabriku sa velikim kapacitetima koja se nalazi u Huzhou Kini. Proizvode profesionalne industrijske, solarne, centrifugalne pumpe, kao i pumpe za duboke bunare, pumpe od livenog gvožđa, kružne pumpe i druge. Fokusirani su na međunarodno tržište, kao i istraživanje i razvoj, kvalitetu i uslugu.

EN+

EN+ je inovativna kompanija posvećena industriji EV punjenja. Kroz stalnu tehničku inovaciju i marketinšku akumulaciju, EN+ je izrastao u profesionalnog distributera uređaja za punjenje električnih vozila i smart rješenja za neovisni razvoj od dizajna proizvoda do isporuke proizvoda. Proizvodna linija pokriva proizvode kao što su prijenosni punjač, AC i DC punjač, EN-GATE (gateway) i softversku platformu opremljenu OCPP 1.6 protokolom, koja pruža uslugu pametnog punjenja za hardver i softver.

Leader

LEADER kompanija je jedna od najvećih proizvođača opreme za solarne elektrane u Kini kada je riječ o domaćoj industriji konektora, žica i kablova. Više od 800 zaposlenih u nekoliko fabrika, proizvode različite komplete opreme i aparate za testiranje, dok godišnji kapacitet proizvodnje prelazi pola milijarde eura.

Sonetrol

Sonetrol je EPC kompanija i osnovana je 2016. godine u Turskoj i posluje pod imenom SONETROL SOLAR ENERJİ & EPC. Kompanija nudi proizvode iz širokog asortimana solarne energije sa fokusom na solarne sisteme za proizvodnju električne energije i solarne toplotne sistemime.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.