Projektovanje i izgradnja FNE

Usluge

Projektovanje i izrada elektrotehničkih i elektroenergetskih
projekata solarnih elektrana i njihova izgradnja

Projektovanje i izgradnja FNE

Projektovanje i izrada elektrotehničkih i elektroenergetskih projekata solarnih elektrana i njihova izgradnja

Energetski audit

Vršimo Energetski audit (pregled) u sklopu čega se analizira postojeća potrošnja i energetska svojstva objekta, te određuje isplativost investicije i mjere uštede energije.

Mjerenje i održavanje elektrana

Nudimo različita električna mjerenja fotonaponskih sistema kao što su snimanje različitih karakteristika panela, stringova i elektrane, kao i ostala tehnička mjerenja

Osiguravanje elektrana

Za naše klijente nudimo sveobuhvatno i dugoročno osiguranje solarnih elektrana od svih oblika devastacije kao što su vremenske nepogode, krađa, vandalizam, požar i dr. na teritoriji BiH.

Projektovanje i ugradnja konstrukcija

Specijalizirani smo za izradu i montažu fiksnih i podesivih aluminijskih i čeličnih konstrukcija i podkonstrukcija za solarne elektrane.

Consulting i ishodovanje dozvola

Naša pravna služba za sve naše klijente nudi mogućnost pravnog zastupanja i posredovanja pri pribavljanju saglasnosti od nadležnih institucija (urbanistička, prethodna elektroenergetska saglasnost od nadležne elektroprivrede, građevinsku dozvolu i dr.).

Distribucija solarnih komponenti

Ekskluzivni smo distributer i uvoznik velikih svjetskih proizvođača solarnih komponenti kao što su solarni moduli, inverteri, solarne punionice, solarne baterije, baterije za električna vozila, solarne kamere i video nadzor, solarne pumpe i dr.

Održavanje i čišćenje elektrana

Nudimo komercijalne usluge čišćenja i održavanja solarnih elektrana, kako na objektima, tako i na tlu sa specijaliziranom opremom po najvišim svjetskim standardima.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.