eSOLAR d.o.o.

BiHeSOLAR i nLogic potpisali partnerski ugovor o saradnji

eSOLAR i nLogic potpisali partnerski ugovor o saradnji

Bosanskohercegovačka projektantska kompanija eSOLAR d.o.o. potpisala je partnerski ugovor sa konsultantskom kompanijom nLogic d.o.o. Sarajevo i na taj način otvorena je strateška i dugoročna saradnja između ove dvije kompanije na polju obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini. Ugovor su potpisali predstavnici kompanija, izvršni direktor kompanije eSOLAR Goran Valka i direktor kompanije nLogic, Nihad Harbaš. Postignut je zajednički cilj i fokus djelovanja, koji će olakšati realizaciju svih projekata solarnih elektrana, kako u BiH, tako i šire.

Cilj ove saradnje predstavlja zajedničko pružanje konsultantskih usluga, projektovanja, kao i nabavke solarnih komponenti, njihova ugradnja, servisiranje, održavanje i osiguranje elektrana. ”Dogovoreno je da obje kompanije djeluju u svojim domenima i ekspertizom, i da se na taj način domaćim i stranim investitorima pruži kvalitetna, održiva i cjelokupna usluga na jednom mjestu kada su u pitanju solarne fotonaponske elektrane” – kazao je direktor kompanije eSOLAR, Goran Valka. ”Smatram da će ova saradnja utvrditi status naše liderske pozicije i ojačati, te ohrabriti domaća i regionalna ulaganja u obnovljive izvore energije” – kazao je direktor nLogic-a, Nihad Harbaš.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.