Održivost i efikasnost

Energetski audit

Uštedom energije i korištenjem obnovljivih
izvora energije štedite finansijska sredstava

Održivost i efikasnost

Energetsko certificiranje

Vršimo Energetski pregled u sklopu čega se analizira postojeća potrošnja i energetska svojstva objekta, te određuje isplativost investicije i mjere uštede energije.

Energetsko certificiranje je dokument kojim se utvrđuje energetski razred objekta, pokazuju energetske karakteristike i daje informacije klijentu o potrošnji energije, te stanju objekta u odnosu na energetsku učinkovitost. Nudimo prijedloge mjera za isplativo poboljšanje energetskih karakteristika objekta kako bi se smanjila potrošnja energije dobivenih energetskim auditom. Uštedom energije i korištenjem obnovljivih izvora energije štedimo finansijska sredstava, a energetski razred objekta može uticati na njegovu tržišnu vrijednost. Ovisno o potrošnji energije objekat se smješta u jedan od 8 energetskih razreda: A+, A, B, C, D, E, F, G. Poboljšanje Energetske učinkovitosti vašeg doma, stambene ili poslovne zgrade može popraviti kvalitet produžiti vijek trajanja građevine, smanjiti utrošak energije, a time i troškove održavanja. Također, sprovodimo kompletan pregled Vašeg energetskog sistema i povezanih komunalnih usluga sa namjerom procjene gdje i kako se realno mogu postići rješenja za uštedu energije. Uvid u faktore koji doprinose smanjenju operativne efikasnosti i identifikuju mjere za optimizaciju.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.