Sve dozvole na jednom mjestu

Consulting i ishodovanje dozvola

S našom pravnom pomoći ka uspješnoj
realizaciji Vaše prve solarne elektrane

Od 3 do 6 mjeseci

Bez birokratije i čekanja u redovima

Sve vrste dozvola i saglasnosti, kao i praćenje svih pravnih procedura, od početka do kraja, nudimo za sve naše klijente.

Naša pravna pomoć i consulting su namijenjeni svim potencijalnim investitorima koji žele da investiraju u izgradnju elektroenergetskih postrojenja u Bosni i Hercegovini, a pri tom se ne žele baviti sporim birokratskim procedurama, dezinformacijama i drugim komplikacijama koje svakog samostalnog investitora čekaju na putu do solarne elektrane. U FBiH su nadležnosti izgradnje elektroenergetskog objekta podijeljene između 10 kantona i institucija FBiH. U RS-u nadležnost je podijeljena između entitetskog i opštinskog nivoa. U Brčko Distriktu isključivu nadležnost za izdavanje svih potrebnih dozvola ima Brčko Distrikt. Postupak izgradnje elektroenergetskog objekta grupiše se oko ishođenja tri “osnovne” dozvole iz oblasti građenja, a to su: Urbanističke saglasnosti ili lokacijske informacije (FBiH) odnosno lokacijskih uslova (RS), pribavljanje odobrenja za građenje (FBiH), odnosno građevinske dozvole (RS), te pribavljanje odobrenja za upotrebu (FBiH) odnosno upotrebne dozvole (RS). Bilo da se radi o urbanističkoj saglasnosti, prethodnoj elektroenergetskoj saglasnosti, ili pak energetskim dozvolama, te ulasku u poticaj, naš pravni tim stručnjaka sve preuzima na sebe, kako bismo krajnjem korisniku (investitoru) omogućili ishod ‘’ključ u ruke’’.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.