Sve dozvole na jednom mjestu

Consulting i ishodovanje dozvola

S našom pravnom pomoći ka uspješnoj
realizaciji Vaše prve solarne elektrane

Od 3 do 6 mjeseci

Bez birokratije i čekanja u redovima

Sve vrste dozvola i saglasnosti, kao i praćenje svih pravnih procedura, od početka do kraja, nudimo za sve naše klijente.

Naša pravna pomoć i consulting su namijenjeni svim potencijalnim investitorima koji žele da investiraju u izgradnju elektroenergetskih postrojenja u Bosni i Hercegovini, a pri tom se ne žele baviti sporim birokratskim procedurama, dezinformacijama i drugim komplikacijama koje svakog samostalnog investitora čekaju na putu do solarne elektrane. U FBiH su nadležnosti izgradnje elektroenergetskog objekta podijeljene između 10 kantona i institucija FBiH. U RS-u nadležnost je podijeljena između entitetskog i opštinskog nivoa. U Brčko Distriktu isključivu nadležnost za izdavanje svih potrebnih dozvola ima Brčko Distrikt. Postupak izgradnje elektroenergetskog objekta grupiše se oko ishođenja seta klasičnih dozvola, u zavisnosti od sistema koji se odabere za izgradnju. Bilo da se radi o Prosumer ili pak sistemu za prodaju električne energije u mrežu, naš pravni tim stručnjaka sve preuzima na sebe, kako bismo krajnjem korisniku (investitoru) omogućili ishod ‘’ključ u ruke’’.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.