eSOLAR d.o.o. i Ekos DDD d.o.o. osnovali grupaciju eSOLAR GROUP

U sklopu najavljene ekspanzije na teritoriju Republike Srbije, predstavnici kompanija eSOLAR d.o.o. i Ekos DDD d.o.o. osnovali su grupaciju eSOLAR GROUP. Sastanak i potpisivanje grupacijskog ugovora održano je 4. aprila u hotelu River u Bijeljini. Na sastanku su prisustvovali predstavnici kompanije EKOS, direktor Marko Malbaša i partner na projektu, Aleksandar Žigić, kao i predstavnici kompanije eSOLAR d.o.o., izvršni direktor Goran Valka i tehnički direktor Adnan Kadrić.

Na sastanku je dogovorena saradnja u oblasti obnovljivih izvora energije koja uključuje projektovanje, izgradnju, servisiranje i održavanje fotonaponskih solarnih elektrana, kao i distribucija solarnih komponenti. ”eSOLAR GROUP predstavlja krovnu grupaciju kompanija iz država okruženja sa ciljem ekspanzije na tržišta Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije. Naš cilj je postati regionalni lider u oblasti OIE, te ponuditi našim klijentima i investitorima najkvalitetniju solarnu opremu, kao i efikasne, kvalitetne i održive projekte solarnih elektrana, kako za domaćinstva, tako i za kompanije” – kazao je novoizabrani predsjednik uprave Grupacije, Goran Valka.

”U planu je da se regionalno razvijamo, i trenutno smo u pregovorima sa nekoliko regionalnih kompanija s kojima želimo da se partnerski povežemo. Zaista me raduje zajednička saradnja sa kompanijom iz Sarajeva, te se iskreno nadamo da će naše dugogodišnje iskustvo od preko 15 godina doprinjeti razvoju Grupacije” – kazao je član Uprave Grupacije, Marko Malbaša.

Grupacija eSOLAR GROUP planira nastaviti distribuirati i ugrađivati opremu svjetskih renomiranih proizvođača kao što su INVT, Haitai, Huasun, Sonetrol, EN+, te omogućiti najpristupačnije cijene, uz neizostavan kvalitet i dugoročne garancije.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.