Kompanija Menprom izgradila solarnu elektranu snage 445kW za vlastitu potrošnju

Izgradnjom solarne elektrane za vlastite potrebe, kompanija Menprom je dobila vlastiti izvor obnovljive energije i tako postala ponosni vlasnik najveće solarne elektrane u Tuzlanskom kantonu. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 700.000,00 KM. Fotonaponska elektrana koja je smještena na krovovima 4 postojeća objekta u krugu fabrike Menprom sastoji se od ukupno 1.042 fotonaponskih modula, definisane snage 445 kW i ukupne instalisane snage 512,72 kWp, a služit će za smanjenje troškova vlastite potrošnje električne energije na samoj lokaciji.

Solarni moduli postavljeni su na površini od oko 2,800 kvadratnih metara i omogućit će proizvodnju dovoljne količine električne energije kojom će kompanija zadovoljiti oko 35 % svoje ukupne potrošnje. Planska godišnja proizvodnja solarne elektrane iznosi 570.000 kWh, a njenim će se puštanjem u pogon znatno uštedjeti na električnoj energiji ali i smanjiti ovisnost od ograničenih konvencionalnih izvora energije.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.