eSOLAR d.o.o.

RegionU Hrvatskoj počela naplata punjenja električnih automobila

U Hrvatskoj počela naplata punjenja električnih automobila

Hrvatska elektroprivreda (HEP) od ponedjeljka počinje naplaćivati punjenje na javno dostupnim punionicama na nizu lokacija na autocestama, objavljeno je na stranicama ELEN-a, HEP-ove mreže javnih punionica. Naplata počinje na autocestama A1, A2, A3, A4 i A6, dok se punjenje na ostalim lokacijama i dalje ne naplaćuje, prenosi Hina. Cijena za kilovatsat (kWh) u razdoblju više tarife (s PDV-om) na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 36 eurocenti, a u razdobljima niže tarife 31 eurocent. Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW iznosi 47 eurocenti; u razdoblju niže tarife 39 eurocenti, a punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW iznosi 66 eurocenti; cijena punjenja u razdoblju niže tarife je 59 eurocenti.

Tokom zimskog računanja vremena, viša tarifa računa se od sedam do 21 sat, a niža tarifa od 21 do sedam sati. Kod ljetnog računanja vremena, viša tarifa primjenjuje se od osam do 22 sata, a niža tarifa od 22 do osam sati. Dozvoljeno trajanje punjenja na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 180 minuta, na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW – 60 minuta, a na priključcima nazivne snage iznad 50 kW – 45 minuta. HEP-ova ELEN mreža javnih punionica sastoji se od javno dostupnih punionica električnih vozila sa zasebnim mjernim mjestom, jednoznačnim praćenjem potrošnje uz zadovoljavanje svih tehničkih i komunikacijske standarda i protokola.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.