eSOLAR d.o.o.

SvijetGeneral Motors tvrdi da će prestići kompaniju Tesla

General Motors tvrdi da će prestići kompaniju Tesla

Predsjednica i izvršna direktorica General Motors-a Mary Barra tvrdi da će njena kompanija prestići kompaniju Tesla i postati svjetski lider na tržištu električnih automobila. General Motors planira uložiti enormnu količinu novca u ovaj segment. Samo prošle sedmice, proizvođač automobila je objavio još jednu veliku vijest navodeći da planira uložiti više od 7 milijardi dolara za povećanje proizvodnje električnih automobila i baterija. Marry Barra je podijelila ove detalje u toku gostovanja na radio i tv stanici CBS, rekavši: “Želimo biti vodeći lideri u proizvodnji i distribuciji električnih automobila i stavljam tačku na to” kazala je Barra.

Ona je također u više navrata kazala da je uvjerena da GM može nadmašiti Teslu. Čak je i otišla toliko daleko da je rekla da će GM to ostvariti do sredine 2025. godine. Ako je GM u stanju da nastavi sa svojim ogromnim naporima za razvoj tržišnog segmenta električnih vozila i ispuni svoje vremenske rokove, on će zaista u tom slučaju i postati jedan od lidera na tržištu. Međutim, prestizanje Tesle do 2025. je pomalo visok cilj, pogotovo jer će Tesla nastaviti da raste dok GM preduzima ključne korake da postane konkurentniji. Ostaje da se vidi, koliko će Barrina tržišna procjena biti precizna i tačna.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.