eSOLAR d.o.o.

BiHeSOLAR d.o.o. instalirao 3.9 MW elektrana u 2022. godini

eSOLAR d.o.o. instalirao 3.9 MW elektrana u 2022. godini

Kompanija eSOLAR d.o.o. jedan je od vodećih lidera u pružanju EPC (ključ u ruke sistem) usluge u Bosni i Hercegovini, kada su u pitanju solarne fotonaponske elektrane i obnovljivi izvori energije. S ponosom možemo kazati da smo u 2022. godini uspješno implementirali brojne projekte, kroz uspješnu instalaciju 3.9 MW solarnih elektrana, kako za vlastitu potrošnju, tako i za prodaju u mrežu. Raduje nas činjenica da smo projekte radili i za velike hotele, proizvodne pogone, kompanije, ali i za mala domaćinstva, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, i šire u regionalnom smislu.

Ponosni smo na činjenicu da smo prva firma u Bosni i Hercegovini koja je implementirala Prosumera u Republici Srpskoj, tačnije u Derventi, te smo jedina kompanija u BiH koja je do kraja implementirala projekat zajedničke solarne elektrane na objektu stambene zgrade u Sarajevu, te na taj način otvorila poglavlje energetskih zadruga za stanare u Bosni i Hercegovini. Također, u distributerskom smislu smo isporučili skoro 4MW fotonaponske opreme, te otvorili tržišta u Europskoj uniji. Hvala svima koji su nam poklonili svoje povjerenje, a mi nastavljamo naš uspješan rad i u 2023. godini na novim projektima sa našim međunarodnim i domaćim strateškim partnerima.

Vaš eSOLAR

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.