eSOLAR d.o.o.

BiHPredstavljen digitalni vodič za investitore u energetski sektor BiH

Predstavljen digitalni vodič za investitore u energetski sektor BiH

Na Energetskom samitu u Bosni i Hercegovini (SET) koj se održava u Neumu, premijerno je prezentiran Digitalni vodič za investitore u elektroenergetski sektor u BiH. U okviru USAID Projekta asistencije energetskom sektoru (EPA) prezentiran je iznimno koristan alat, koji je na specifičan način obradio informacije iz više od 140 propisa koji propisuju više od 50 dozvola koje izdaje više od 30 nadležnih institucija. Digitalni vodič za investitore u elektroenergetski sektor u BiH dostupan je na jedan klik i omogućava da, s bilo koje lokacije bilo kad, investitori imaju personalizirani pregled potrebne dokumentacije za razvoj svog elektroenergetskog projekta.

“Digitalni vodič omogućit će investitorima sve potrebne informacije o dozvolama, procedurama, a nadležnim organima će olakšati kompletiranje njihovih postupaka što zajedno BiH pomaže u energetskoj tranziciji ka obnovljivim izvorima energije i kreiranju novih poslova”, istakla je na direktorica Misije USAID-a u BiH Courtney Chubb. Kako je naglasila, Vlada SAD-a će nastaviti pružati podršku BiH u privlačenju novih investicija u energetski sektor i ostat će partner našoj zemlji u tim nastojanjima.

“USAID EPA projekt pripremio je, osim animiranog promo videa, i tutorial koji će se naći na svim partnerskim web stranicama da bi informacije o Vodiču što prije stigle do što šire publike i relevantnih institucija, a što će rezultirati lakšim investiranjem u elektroenergetski sektor u BiH”, saopćio je Pres USAID.

Ukoliko želite saznati više detalja o Vašem budućem projektu npr. Solarne fotonaponske elektrane, posjetite sljedeću web stranicu: https://vodic.usaidepa.ba/introduction

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.