eSOLAR d.o.o.

RegionHrvatskoj prijete redukcije električne energije!

Hrvatskoj prijete redukcije električne energije!

Predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice Domovinskog pokreta (DP) Mate Šimundić zatražio je od vlade da u stopostotnom iznosu subvencionira ugradnju kućnih solarnih elektrana, upozorivši da Europi početkom sljedeće godine prijate redukcije struje. Šimundić, koji je i predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, traži od vlade da ukloni administrativne prepreke za subvencioniranje kućnih solarnih elektrana, a smatra da subvencioniranje treba obaviti putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Hrvatska po njegovim riječima ima veliku insolaciju, ali trenutno koristi manje od 10 posto, za razliku, npr. od susjedne Mađarske i Slovenije koje imaju manje sunčanih dana, a daleko više solarnih elektrana. Splitsko-dalmatinska županija, napominje, ove godine namjerava subvencionirati ugradnju kućnih solarnih elektrana, za što je u proračunu predviđeno 1.2 miliona kuna, rekao je Šimundić, pozvavši zainteresirane da se prijave na poziv koji će biti raspisan u idućih nekoliko dana.

Podružnica Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije podržava tu mjeru, posebno u vrijeme kada cijene energenata rastu, poručio je Šimundić, no upozorio je da županijsko ulaganje u iskorištavanje solarne energije neće biti dovoljno bez vladinih mjera na razini cijele Hrvatske.

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.