eSOLAR d.o.o.

BiHVlada FBiH utvrdila Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije

Vlada FBiH utvrdila Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine održala je danas 3. redovnu sjednicu na kojoj donijela nekoliko odluka, a među njima je i Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije. Danas je utvrđen Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i on će uskoro biti upućen u parlamentarnu proceduru. Premijer FBiH Nermin Nikšić naveo je kako je ovaj zakon većinski uradila prethodna vlada, čime je priznao njihov dosadašnji rad na datom Zakonu.

Poznato je da je ovaj Zakon do sada bio potvrđen u Parlamentu FBiH, te se čekalo na njegovo usvajanje u Domu naroda FBiH. Nakon što je Vlada odlučila da izvrši izmjene i dopune, Zakon je upućen u ponovnu procedure usvajanja u Parlament FBiH, te je očekivati da će u narednih mjesec dana biti ponovo potvrđen, te kasnije i usvojen u Domu naroda FBiH. Ovo je zasigurno pozitivna vijest za sve one koji u planu imaju ulaganje u izgradnju solarnih fotonaponskih sistema, u sklopu čega će i FBiH napokon imati kupca – proizvođača, tzv. Prosumera, gdje će se višak električne energije moći plasirati u mrežu, te ostvariti ušteda (za fizička lica) i zarada (za pravna lica).

m O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.