eSOLAR učestvovao na Konferenciji „Mikrokreditni sektor u funkciji održivog razvoja“

U Trebinju je održana dvodnevna Konferencija „Mikrokreditni sektor u funkciji održivog razvoja“, koja je bila uvod u obilježavanje Sedmice održivog razvoja u BiH, koja se od 7. do 14. oktobra obilježava u našoj zemlji i cijelom svijetu. Konferenciju je organizovalo Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini (AMFI).

Uvodnim obraćanjem konferenciju su otvorili Elma Zukić, predsjednica Udruženja i Ermin Bahtanović, predstavnik Europskog fonda za jugoistočnu Evropu – EFSE, uz čiju podršku je organizovana ovogodišnja Konferencija. Podršku u organizaciji dale su i kompanije Comtrade System Integration, te Vinarija Anđelić.

Među brojnim panelistima u okviru teme ‘’Uloga MK sektora u podsticanju domaćinstava i mikro i malih biznisa u proizvodnji električne energije putem solarnih izvora’’ bio je i izvršni direktor kompanije eSOLAR d.o.o. Goran Valka, koji je govorio o pravnim regulativama (OIE), problemima sa radnom snagom u BiH u oblasti izgradnje fotonaponskih sistema, kao i odnosu EU prema BiH u kontekstu Zelene agende za Zapadni Balkan koja predstavlja instrument za ostvarivanje Evropskog zelenog dogovora u našem regionu.

Logo-transparentni-1 O nama

eSOLAR d.o.o. je bosanskohercegovačka projektantska kompanija sa sjedištem u Sarajevu koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana. eSOLAR nudi mogućnost izgradnje Off-Grid i On-Grid sistema elektrana za sve naše klijente.